PO in actie! Teken de petitie

Biezonderwijs ondersteunt de actie van het PO front en de acties die zij voert voor het Primair Onderwijs. Op 27 juni a.s. doen onze scholen mee met de prikactie en krijgen onze leerlingen het eerste uur geen les. Wel zijn ze op de normale tijd welkom op onze scholen en worden ze daar opgevangen.
We hebben voor deze oplossing gekozen, omdat het voor veel van onze leerlingen niet mogelijk is een uur later te komen, bijvoorbeeld doordat zij met taxibusjes worden opgehaald.

De reden dat het onderwijs actie voert: Het onderwijs stevent af op een enorm lerarentekort. De oorzaak is helder: door lage salarissen en hoge werkdruk is het leraarsberoep onaantrekkelijk geworden. Leraren verlaten het onderwijs, te weinig jongeren kiezen voor de lerarenopleiding. Dat moet anders. Een lagere werkdruk, een eerlijk salaris.

Tot nu toe aarzelen politieke partijen om daar echt werk van te maken. Het PO-front – een uniek en breed samenwerkingsverband van leraren, ondersteunend personeel, directeuren en schoolbesturen – roept daarom op tot actie.

Steun je de actie: teken de petitie!

Voor meer informatie: www.pofront.nl

18 reacties op “PO in actie! Teken de petitie

  Franca wouters

  Xx

  Hans Hembrecht

  1000 euro in de maand erbij. V.a. 1977 worden we al gekort. Niet alleen als ambtenaar maar nog eens extra als onderwijs man. De zkoo is er af. Beloning nu ruim 380 euro eigen bijdrage.p.p. met mijn vrouw en zoon ruim 1000 euro extra betalen. Kinderbijslag v.a. 1980 gehalveerd.

  N. van der veen

  zie als buitenstaander al jaren hoe hard men moet werken in het onderwijs, voor een flutloon. Deze beroepsgroep verdient veel meer ondersteuning en beloning.

  Jan Willem en Ineke van Doorn

  Als grootouders volkomen eens met de actie!

  Marloes van Goor

  😄

  Wilfried Van der vechte

  Aantrekkelijk maken voor mannen om in het onderwijs te gaan.

  Wilfried Van der vechte

  Meer mannen voor de klas.

  Claudia Lau

  Verdient ondersteuning en beloning

  Rosita van de Langenberg

  Wat een onderschat beroep is dit. Deze mensen werken echt niet alleen de schooltijden hoor er komt zoveel meer bij kijken….. Ze verdienen écht een beter loon!!

  Will van der Kraan

  Suc6

  Johanna en Piet van Sambeek

  Allebei in het onderwijs gewerkt en herkennen de problemen en werkdruk in het onderwijs.
  Ook het verschil in salaris van lager en middelbaar onderwijs.

  Ine

  Ondersteun volledig de aktie.

  Hans

  Investeer in de jeugd investeer in de toekomst

  Hans

  Collegiale ondersteuning

  Ineke

  Geen werkbare situatie meer,de negatieve gevolgen zijn merkbaar in VO en MBO/HBO

  Marjo

  Als bibliothecaris van harte eens met de actie. Heel veel succes, er wordt hard gewerkt in het basisonderwijs. Investeren in het onderwijs is investeren in de toekomst.

  Van dijk

  Meer geld!

  Paul Jonas

  Deze opa blijft de stakers steunen tot ze in den Haag inzien dat investeren in jullie, leraren en leraressen, ook investeren in onze kleintjes is, en ja ouders die nu beginnen te morren: ook in de kindertjes die na die van uzelf naar school gaan. Solidariteit is dringend gewenst. Allemaal fijne feestdagen en een strijdbaar nieuwjaar. Opapaul.